Proč je většina bytů Gartal 1+kk nebo 2+kk?


Proč je většina bytů Gartal 1+kk nebo 2+kk?

11.11.2017

Kdysi bylo naprosto běžné, že se lidé brali a měli rodiny s jedním či dvěma dětmi ve věku kolem 20 let. Bylo téměř nemyslitelné, že by byl někdo svobodný po třicítce. Dnešní doba je ale jiná. Již od roku 2013 je jen v ČR více svobodných dospělých, než těch, kteří jsou sezdáni. Dle statistik z ČSÚ vyplývá, že křivka se mění až u 34letých, kdy začíná převládat status manželský nad svobodným. Do 30 let věku je až 85% mužů a žen svobodných. K tomu ještě globalizace a migrace obyvatel mezi státy světa. Lidé se stěhují za prací do zahraničí a to převážně do metropolí.

Z toho důvodu i poptávka po bydlení výše uvedené reflektuje. Pokud se podíváme na ceny bytů a trend v jejich zhodnocení, dojdeme k zajímavému závěru. Ceny bytů ovlivňuje nejen lokalita, která hraje prim a vždy bude. Ale také velikost bytů. Z průzkumů tak vyplývá, že bytům nad 35 m2 postupně klesá hodnota za m2.

Malé byty do 35m2 jsou tak nejvýhodnější pro svobodné či páry na samotné bydlení, ale také jsou snadno směnitelné ať již formou prodeje nebo pronájmu. Což je hlavní aspekt, proč takové byty stoupají na ceně a jejich zhodnocení v případě pořízení, je téměř 100%.

Naše společnost toto reflektuji již od samotného počátku tvorby projektů. Vnímáme jako jednoznačnou výhodu našich bytů právě možnost investice do vlastního bydlení, které může kupující vzít jako své startovací nebo prvoplánově za účelem dalšího zhodnocení, např. formou pronájmu.

Z tohoto důvodu volíme prestižní lokality. Stejně tak snížením velikosti bytu jsme schopni nabídnout cenově skutečně výhodné podmínky tak, aby naše byty byly dostupné nejen movitějším cizincům, ale zejména samotným občanům ČR.

Nespornou výhodou dnešní doby jsou i rekordně nízké úroky hypoték, díky nimž je i splátka za menší byt o polovinu nižší, než by byl jeho pronájem. Už tento fakt je jasným důvodem, proč si pořídit vlastní bydlení a „nevyhazovat“ peníze z okna za pronájem.

Více o našich projektech najdete ZDE.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ


arrow
Skrýt filtr
close
close

Oblíbené

arrow