SEE ALSO


Our projects


Co slíbíme, to postavíme


V červenci tohoto roku bylo projektu Rezidence Hloubětín uděleno kolaudační rozhodnutí a noví majitelé se tak již brzy mohou těšit na nové byty. Výstavba projektu probíhala pod záštitou společnosti PP 53 a.s. od listopadu 2019 a byla dokončena podle plánu v dubnu 2021.

Сontent unavailable

Please allow "Functional cookies" to watch the video or follow the link:
https://www.youtube.com/embed/bAZVtj9UhsY

mail

V bytovém domě s netradiční fasádou vzniklo celkem 36 atypických slunných bezbariérových bytů a ateliérů ve variantách 1+kk až 3+kk, rozmístěných v 5 nadzemních podlažích s výtahem. Bytové jednotky jsou provedeny ve vysokém standardu "COMFORT", ve výbavě s kvalitními plovoucími podlahami, dlažbou, obklady i sanitou.

Fasáda s čistě bílým opláštěním ve tvaru vlnek spolu se vzdušnými balkony přesně zapadají do trendu moderní architektury a tendence současného bydlení.

“Budova vznikla v části Starého Hloubětína a jeho bývalé průmyslové oblasti. Na fasádu byl proto použit vlnitý plech, který evokuje historii místa a byl používán na průmyslových stavbách. Bílá barva na fasádě představuje eleganci, prestiž, luxus, čistotu a jednoduchost. Přízemní část je vyvedena v tmavé barvě a odlehčuje tak hmotu celé budovy, která vypadá jako by levitovala nad okolní zelení” komentuje Vojtěch Pošmourný, Bianco architects s.r.o.

Velkou pýchou domu jsou tři rozlehlé střešní byty s terasou a střecha osázená extenzivní zelení. Takto osázená střecha má delší životnost hydroizolace, lepší tepelně izolační parametry a mimo jiné zachytává prach a nečistoty z ovzduší, čímž pozitivně ovlivňuje mikroklima. Střešní vegetace také pohlcuje hluk a snižuje tak hladinu hluku v celé budově, což budoucí majitelé jistě ocení.

Jako další jsme pro zlepšení mikroklima v tomto projektu použili technologii rekuperace vzduchu, která pomáhá snižovat náklady za vytápění.

Strategické umístění bytového domu zajišťuje snadnou dostupnost na Pražský okruh, s vynikající dostupností na všechny dálnice z Prahy. Do centra hlavního města se velmi snadno dostanete ze stanice metra "B" Hloubětín, která je vzdálena pouhých 350 metrů. Komu metro nevyhovuje má k dispozici autobusy a tramvaje odjíždějící přímo od domu, což život v této lokalitě činí ještě snadnějším a pohodlnějším.

Vždy se snažíme, aby naše projekty zlepšovali bydlení nejen obyvatelům domu ale i lidem v okolí, vysázeli jsme proto v blízkosti tohoto projektu téměř 20 nových vzrostlých stromů.

arrow
Hide filter
close
close

Favourites

arrow