SEE ALSO


Our projects


Pětihvězdičkové zaměstnání ve skupině GARTAL


Je to firma, která každý den roste a já rostu s ní. Máme parádní projekty, ty domy jsou krásné. Nejsme šílené mraveniště, tady je slyšet každý hlas. Ve zdech kanceláře zní smích, nikoli hádky. Pořád něco jíme a máme super kafe. Kdo může upřímně tvrdit, že se do práce těší a je nesmírně spokojen s náplní své pozice? Já… Když se lidé ze skupiny GARTAL rozepíší na téma, proč si vybrat pro práci právě tuto společnost, je to pestré a lákavé počtení. 

Developerská skupina, která je na českém trhu již 20 let, má na kontě celou řadu úspěšných projektů, jež bodují v odborných soutěžích. V Praze a okolí postavila více než 500 nových bytů. Nevěnuje se přitom jen čistě developmentu. Aby mohla ručit za maximální kvalitu výstavby, je její součástí také stavební společnost, která projekty buduje. V současnosti pro GARTAL pracuje 50 lidí a další přicházejí. 

„Stabilní perspektivní firma, kde je prostor pro osobní rozvoj a uplatnění zkušeností. Skvělý tým a skvělé zázemí. Férová komunikace. Žádné škatulkování, každý má možnost být slyšen,“ shrnuje přednosti skupiny GARTAL její HR ředitelka Mgr. Ina Susha. Vystudovaná psycholožka a certifikovaná koučka je ráda, že se dostala k personální práci v Česku. „Pro cizinku to nebyla jednoduchá cesta. Tím, že jsem sebevědomá a tvrdohlavá, se mi to povedlo,“ říká Ina. Sama tím symbolizuje další rys společnosti GARTAL, kterým je otevřenost. „Lidé k nám přicházejí do různorodého prostředí, jsme různého původu, těžíme z toho to nejlepší, co můžeme dát ostatním kolegům i firmě,“ vysvětluje Ina. 

Zájemcům o práci vždy říká, že GARTAL hodně dbá na bezpečí a pohodu svých zaměstnanců, na to, aby se cítili dobře, mohli se soustředit na podání nejlepšího výkonu a nemuseli řešit základní potřeby. V odměňování firma sleduje trh a ví, že musí být konkurenceschopná. „Chápeme, že člověk nebude podávat výkon, když dostane méně, než potřebuje a sám si představuje. Je to vždy k projednání, co může firmě nabídnout a jaké má know how,“ říká Ina. Zároveň ale dodává, že když se lidí ptá, co je pro ně pětihvězdičkové zaměstnaní, málokdy uvedou peníze na prvním místě. Většinou před ně řadí jiné věci jako prostředí, kolektiv, rozvoj, samostatnost. „Plat je třeba na třetí čtvrté páté příčce,“ podotýká Ina.  

GARTAL se proto hodně soustřeďuje na profesní růst. Podle svých potřeb a cílů vytvořil vzdělávací systém, kde každá pozice a každý člověk má nastaveny plány rozvoje. Na jedné straně tak firma určuje, co by měl každý splnit, ale na druhé straně je otevřena návrhům svých zaměstnanců. „Řešíme to individuálně, vzdělávání na osobní žádost můžeme plně zaplatit nebo spolufinancovat. Každopádně osobní rozvoj bereme natolik vážně, že máme v bonusovém systému odměny za splnění povinných kurzů a školení,“ říká Ina. 

Firma nezapomíná ani na benefity a zaměřuje se na to, co by si lidé sami přáli a co jim přinese radost. Vznikl tak například narozeninový den volna, minulé roky nekuřácké dny volna pro ty, kdo netráví část pracovní doby s cigaretou, nebo třeba letošní vánoční prázdniny navíc ke standardní dovolené. Nechybí klasický sick day a možnost domluvit si s nadřízeným home office. „Nepočítáme hodiny, jedeme na výkon. Musí se odvést poctivá práce. Člověk může odejít dříve, ale když je třeba zabrat, očekáváme, že vyjde firmě vstříc,“ říká Ina k organizaci pracovní doby. 

Protože základem dobrého výkonu firmy je týmová práce, GARTAL rozvíjí různé aktivity utužující tým. „Jednou měsíčně máme firemní snídaně, kdy se sejdeme v kanceláři, každý přinese, co má rád, povídáme si a ochutnáváme. Propojujeme tak různé tradice a poznáváme se,“ vysvětluje Ina. Než do toho vstoupila proticovidová opatření, scházela se firma jednou čtvrtletně na snídani pro změnu v restauraci a jedno z oddělení mělo vždy prezentaci, na čem zajímavém pracuje. „U jednoho stolu je pro každého něco, a protože máme mezi sebou masožravce, vegetariány i vegany, má to své kouzlo v tom, že lidé mohou vyzkoušet něco nového. Takže třeba zjistí, jak zajímavý může být jídelníček vegana,“ popisuje Ina.

V GARTALu se také běhá, hraje beach volejbal, jezdí na motokárách, nebo hraje curling. A občas někam vyjedeme i na více dní. Jeden ze zaměstnanců to vše krásně shrnul slovy: „Cítím, že firma se o mě opravdu stará.“ 

Mgr. Ina Susha, HR ředitelka skupiny GARTAL

arrow
Hide filter
close
close

Favourites

arrow