GARTAL investiční fond snížil rizikovost

GARTAL investiční fond snížil rizikovost

Máme skvělou zprávu pro naše investory. GARTAL Investment fund SICAV a.s. dosáhl výrazného zlepšení v oblasti rizikovosti investic. Po důkladné analýze od našeho administrátora, společnosti AVANT investment company, byl náš fond zařazen do třetí kategorie na stupnici Souhrnného ukazatele rizik (SRI). To znamená, že jsme se úspěšně posunuli z vyšší rizikové kategorie 6 do bezpečnějšího pásma s hodnocením 3.

Souhrnný ukazatel rizik (SRI) je důležitým nástrojem pro každého investora, který chce mít přehled o tom, jaké riziko jeho investice nese. Na stupnici od 1 (nejnižší riziko) do 7 (nejvyšší riziko) naše nové hodnocení 3 odráží výrazně větší stabilitu, což je v investičním světě vždy vítanou zprávou. Tento pokles rizikovosti svědčí o správnosti naší investiční strategie. Většina fondů kvalifikovaných investorů (FKI) se běžně pohybuje na vyšších úrovních SRI, často na stupni 6. Proto je náš přesun do trojky velkým úspěchem a potvrzením toho, že naše pečlivě zvolená strategie přináší reálné výsledky.

Pro naše investory to znamená, že GARTAL Investment fund SICAV a.s. je teď ještě bezpečnější volbou pro dlouhodobé investování. Nadále budeme usilovat o udržení vysoké stability a reálné tvorby hodnoty, aby naši investoři mohli s důvěrou sledovat růst svých investic. Více informací naleznete na webu fondu zde.