Читайте также


Наши проекты


Rezidence Zelené údolí nabízí skvělou investiční příležitost


Je to projekt, který spojuje snad vše, co se spojit dá. Příroda a středočeský venkov za humny, nákupní outlet opodál, největší dopravní přístav v zemi – pražské letiště – pár minut cesty autem. Centrum metropole je dosažitelné veřejnou dopravou ve stejném čase jako z řady periferií Prahy.

Контент недоступен

Пожалуйста разрешите использование "Функциональных cookie файлов" для просмотра видео или перейдите по ссылке:
https://www.youtube.com/embed/r774lECXfP0

mail

Apartmánový dům Rezidence Zelené údolí developerské skupiny GARTAL v pražských Tuchoměřicích, těsně za hranicí hlavního města, je navíc investičně zajímavý. Apartmánové jednotky zde začínají na částce 3,4 milionu korun. „Za tyto peníze v Praze něco podobné koupíte jen těžko,“ říká spolumajitel a generální ředitel skupiny GARTAL Ing. Rostislav Petchenko. Hranice metropole se podle něj stále rozšiřují, takže dříve či později bude tato lokalita de facto její součástí. Hodnotě nemovitosti to samozřejmě prospěje.

Ceny bydlení v Praze přitom několik posledních let vytrvale rostly, částka za metr čtvereční se za posledních sedm let zdvojnásobila. V letošním roce lze pravděpodobně předpokládat celkové ochlazení trhu, ale ředitel skupiny GARTAL nevěří v pokles cen. Navíc ani výkyvy směrem dolu během finanční krize nezměnily dlouhodobý trend růstu. Pokud tedy lidé v současnosti řeší, jak uchovat své peníze před zdrcující inflací, která v květnu dosáhla už 16 procent, je pro ně podobný projekt ideální příležitostí. Nejde přitom jen o zhodnocení peněz v ceně nemovitosti. Také nájmy jsou v Tuchoměřicích podle Petchenka velmi podobné jako v Praze. „Máme informace od klientů, kterým jsme prodali byty v našich předchozích tuchoměřických projektech, že o nájemníky není nouze,“ říká.

Místo s historií

Ředitel skupiny GARTAL projekt charakterizuje jako spojení přírody a dobré dostupnosti. Za domem protéká Únětický potok, a od severovýchodu na západ se za obcí rozprostírá středočeská krajina posetá poli a vesnicemi. Například hrad Okoř je zhruba šest kilometrů daleko, okolí nabízí také řadu cyklostezek. Na druhé straně je „co by kamenem dohodil“ Premium Outlet Prague Airport, v jehož blízkosti vyrůstá ještě nový supermarket nadnárodního řetězce. Pražské letiště se nachází tři až pět minut jízdy autem, cesta do centra Prahy trvá zhruba 30 minut, městskou hromadnou dopravou kolem tři čtvrtě hodiny.

Samotný dům vyroste na místě někdejší kamenné stodoly, na níž má odkazovat spodní část fasády obložená umělým kamenem a spolu se sedlovou střechou o malém sklonu a minimálním přesahu dodává budově originální vzhled. Čtyřpodlažní projekt nabídne 40 apartmánů o ploše kolem 22 metrů čtverečních, část z nich v posledním podlaží bude mít navíc útulnou terasu.

„Apartmánové jednotky jsou plánovány v klasické dispozici – předsíň, koupelna a jedna obytná místnost s kuchyňským koutem,“ říká projektový manažer skupiny GARTAL Petr Vaja. Celá budova je poměrně dlouhá, takže musí mít dvě schodiště, vždy na jedné straně, z nichž jedno je koncipováno jako únikové venkovní. Na protilehlé štítové stěně pak bude s budovou propojen samostatný výtahový tubus s netradiční vlnitou strukturou. Díky tomuto řešení je také celý objekt bezbariérový.

Ani kapka vody nazmar

Nová Kněžívka nabídne i jiné vymoženosti, jako jsou úsporné technologie. Například všechna dešťová voda ze střech skončí v podzemních nádržích a bude využita na splachování toalet. Únikům tepla zase zamezí vedle klasické izolace pláště budovy špičková okna s tepelně izolačními trojskly. Dům bude rovněž vybaven rezervní nádrží na pitnou vodu. Obyvatelům bude sloužit virtuální recepce, která nabídne nejrůznější užitečné a pravidelně aktualizované informace.

Nouze nebude ani o vybavenost službami. V přízemí budovy se počítá s restaurací o ploše 370 metrů čtverečních, ve čtvrtém patře má vzniknout zhruba na 90 metrech čtverečních wellnes. „Projektem tak zlepšíme občanskou vybavenost. Ve stejné lokalitě jsme již dříve postavili Viladům Tuchoměřice, nedávno dokončili bytový komplex Tuchoměřické zahrady a také vybudovali dětské hřiště. Našimi projekty tak přispíváme ke zvelebení této části obce a postupně pomáháme budovat další živé centrum v Tuchoměřicích,“ uzavírá Rostislav Petchenko.

arrow
Свернуть фильтр
close
close

Избранное

arrow